You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
logo

Сватбения фотограф и видеооператор – очаквания и задължения: част първа

Скъпи бъдещи младоженци, в днешната тема сме решили да засегнем една не много обсъждана тема, а именно очакванията, които имат младоженците към наетия от тях сватбен фотограф и сватбен видеооператор и какви всъщност са неговите задължения.

1. Уникалност на сватбатафотограф и видеооператор

Всяка двойка младоженци е уникална и различна и затова тук ще посочим първото и може би едно от най-важните задължения на сватбения фотограф/видеооператор – да разбере, че пред него седят две уникални същества и да иска да участва в тяхната сватба и да я запечата по уникален начин. Много хора, които се занимават със сватбена фотография / видеозаснемане на сватба снимат на конвейер – сватбена фотосесия на едно и също място, еднакви пози, еднакъв стил на обработка и общо взето, ако човек разгледа малко по-подробно техните портфолиа, ще забележи учудващо голяма прилика между отделните сватби и единственото нещо, което се различава са лицата по снимките. На всички бъдещи младоженци препоръчваме ако се съмняват, че избрания от тях сватбен фотограф / сватбен видеооператор не взима техния ден като нещо специално, съдейки по начина си на държание и маниери, може би трябва да се замислят дали да не го сменят.


Галерия със снимки от сватбени фотосесии ВИЖТЕ ТУК.

Галерия със сватбени трейлъри ВИЖТЕ ТУК.


adА4111

2. Заплащането

Въпроса за цената на сватбената фотография и видеозаснемане на сватба винаги е често коментирана и от двете страни, но рядко клиентите се опитват наистина да разберат позицията на сватбените фотографи/видеооператори. Цената обикновено варира между 600 и 3000 лв. и зависи както от професионалния опит на сватбения фотограф, неговата техника, така и от града, където ще се проведе самата сватба. Някак естествено е цената за сватбен фотограф и сватбен видеооператор в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол , Пазарджик, Сливен, Плевен Велико Търново, да бъде една идея по-висока от цената за например сватбен фотограф/видеооператор в Кърджали, Смолян, Карлово, Хасково, Шумен, Благоевград, Враца, Пещера, Ловеч, Велинград, Девин, Панагюрище, Казанлък и др. Едно от важните неща при избора на подходящ екип, е младоженците ясно и точно да споделят своите очаквания с него, а от своя страна сватбения фотограф и видеооператорът е нужно да изготвят оферта за конкретните младоженци спрямо техните изисквания и нужди. Някои сватбени фотографи/видеооператори предлагат предварително подготвени сватбени пакети за улеснение на младоженците. Повече информация за нашите сватбени пакети може да откриете в СВАТБЕНИ ПАКЕТИ като поемаме ангажименти в абсолютно всички крайща на страната и др., но също така изготвяме и индивидуални предложения.

фотограф и видеооператорфотограф и видеооператор  

3. Снимките и сватбения филм/трейлър

Голям проблем, който може да възникне при липсата на добра комуникация между младоженци и сватбения фотограф/кинематограф е противоречие относно въпроса какво да се снима или какво – не. Някои фотографи/видеооператори отказват да снимат поздравленията след ритуалната зала и в ресторанта. Други имат изискване за определено време специално за сватбена фотосесия. Всеки фотограф и видеооператор си има някакви собствени разбирания за това какво е необходимо да се снима и какво – не. Затова, скъпи младоженци, препоръчваме ви да намерите тази информация лично от избрания от вас екип, за да няма неприятни изненади като си вземете снимките и филма след това.

Препоръчваме ви да прочетете нашето мнение по въпроса – Какво ние обичаме и предпочитаме да снимаме и какво – не? Вижте ТУК.

4. Фотокнига или фоталбум

Много често младоженците осъзнават, че диска със снимки от сватбата не им е достатъчен и решават да си изкарат снимки на хартиен носител под една от формите – снимки, наредени в сватбен фотоалбум или уникално изготвена фотокнига. Първия вариант е значително по-бюджетен като дава възможността да местите снимките на която си искате страница от албума. Другия вариант е по-скъп, по-луксозен и наистина прекрасен спомен от Вашия сватбен ден. Много сватбени фотографи включват фотоалбум или фотокнига в своите пакетни цени, други – не, но е добре при срещата си с фотографа да го попитате относно този въпрос. При нас изготвянето на фотокнига е включена в цената на сватбените ни пакетиповече за нашите фотокниги прочетете ТУК.

Това е малка част от това, което искахме да споделим с вас относно засегнатата тема за очакванията на младоженците към сватбения фотограф или сватбения видеооператор и какви всъщност са техните задължения. Реално тук разгледахме очакванията на младоженците. Очаквайте скоро втората част от темата, която ще бъде за това какво са длъжни сватбените фотографи и видеооператори да направят за сумата, която им се заплаща.

Ако сте разгледали сайта, харесали са Ви снимките и сватбените трейлъри и искате среща с нас, моля потърсете ни на посочените КОНТАКТИ. Ние, Студио Танчеви, се занимаваме със сватбена фотография и видеозаснемане на сватби като предоставяме услугата сватбен фотограф и сватбено видеозаснемане на всички бъдещи младоженци, които търся фото и видео за тяхната сватба. Също така бихме поели ангажимент за сватбена фотография и видеозаснемане на сватба в Пловдив, София, Пазарджик, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Карлово, Пещера, Ловеч, Смолян, Велинград, Девин, Панагюрище, Кърджали, Казанлък, Варна и Сливен.

Станете наши приятели и в FACEBOOK и Instagram.

Comments are closed.