You can enable/disable right clicking from Theme Options and customize this message too.
logo

ПОДГОТОВКАТА – 5 полезни съвета от екипа на Студио Танчеви /Сватбен фотограф и сватбен видеооператор/

Студио ТанчевиКато опитни сватбен фотограф и сватбен видеооператор, ние, Студио Танчеви, имаме наблюдение върху много моменти и детайли от организирането на сватбения ден, които младоженците неволно пропускат или не преценят добре неприятните ситуации, които биха се случили. Затова сме решили да започнем една кратка поредица със статии, в които даваме съвети относно различните части от сватбения ден, базирани върху реални сватби, които сме снимали през годините.

Първата статия посвещаваме на ПОДГОТОВКАТА. Времето, в което младоженците се приготвят и настройват за това, което ги очаква през следващите часове. Точно това време може да е както релаксиращо и вдъхновяващо за младоженците, така и много напрегнато, което неминуемо често се отразява в държанието на младоженците след това.

Съвети относно подготовката на младоженците:

1. Помислете за мястото, където ще се случва Вашата сватбена подготовка.

– ДЕТСКАТА СТАЯ. Знам, че някои булки има сантимент към детската си стая, в която са отраснали и държат точно там да се проведе подготовката и съответно оттам да я вземе младоженеца, както са правили поколения назад. Други булки се чувстват буквално притиснати от желанието на техните родители всичко да се случва в бащиния дом, независимо, че домът им е заринат догоре с непотребни вещи, които стоят меко казано грозно на снимките. Ако сте в тази ситуация – просто се опитайте да разчистите всичко, включително това, което се намира над гардеробите

Студио Танчеви– ОБЩ АПАРТАМЕНТ. Други младоженци избират да се подготвят на мястото, на което живеят заедно. Няма лошо, стига мястото да е достатъчно широко, приветливо и да липсват непотребните вещи от дома на родителите им. При този вариант има два начина да се процедира. Единия е двамата младоженци да се подготвят едновременно в две различни стаи, но това е валидно само в случаите, когато мястото е достатъчно широко. Втория е единия, най-често това е булката, да се приготвя там, а младоженеца да излезе за няколко часа и да отиде например в дома на родителите си, за да се подготви там и след това при „взимането“ се връща отново при булката.

– ХОТЕЛСКА СТАЯ. Последното от 3-те най-популярни места за подготовка на булката, това е хотелска стая, като тя най-често се намира на същото място, където по-късно вечерта ще се състои партито в ресторанта. Разбира се, ако ресторанта не разполага с хотел, то може да се наеме стая в който желаете хотел. Това е доста добър избор и се нарежда на номер едно спрямо фотографските ни усещания и опит. Хотелските стаи обикновено са достатъчно просторни и добре осветени. Липсват всякакви излишни неща в интериора, които иначе биха загрозили снимките.

Актуалнa информация може да видите на СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ и имайте в предвид, че поемаме ангажименти из цялата страна и в чужбина.

Студио Танчеви

2. Кой да бъде с вас по време на сватбената подготовка?

Ами освен вас и персонала, който ви обслужва ( гримьор, фризьор, сватбен фотограф, сватбен видеооператор ), може спокойно да поканите и своите родители. Но само толкова. Дори някои булки предпочитат да бъдат без родителите си в този отрязък от време не само за да дадат възможност на своите родители да се подготвят, но и знаейки, че много майки се паникьосват в такива моменти, просто предпочитат да си го спестят.

Преценете така времето, че едва когато сте готови с грима и прическата и непосредствено пред обличането на сватбената рокля, да поканите своите шаферки и най-близки приятелки. Така нито вие ще се изнервяте излишно, нито приятелките ви ще влизат постоянно в кадър на сватбения фотограф или сватбения видеооператор ( или накратко фото и видео екипа ).

Повече информация относно сватбеното видеозаснемане и примерни сватбени трейлъри може да видите СВАТБЕНО ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ НА СВАТБА.

3. Помислете за детайлите, които трябва да се заснемат.

Тук става въпрос за роклята, халките, чашите, бутониерите, букета и всички останали толкова прекрасни детайли, които са ви отнели толкова много време да ги подбирате, но за съжаление често се случва да не са налични в началото на сватбения ден ( по време на подготовката ), а след това по-късно през деня сватбения фотограф трудно успява да ги заснеме по красив начин. Разбираме, че искате да си помогнете като закарате възможно най-много от тези предмети в ритуалната зала или в ресторанта, но по този начин рискувате да останете без хубави снимки. Просто го имайте предвид и преценете кое е по-важното за вас в крайна сметка.


Разгледайте галерията ни със снимки от подготовката на различни сватби ТУК.

Станете наши приятели и в FACEBOOK и Instagram.


4. Нека фризьорката и гримьорката да дойдат на място при вас.

По този начин спестявате време, а и в повечето случаи домашната обстановка е много по-успокояваща напрежението в сравнение с тази на фризьорското студио. Все пак, ако мислите, че при вас ситуацията ще е точно обратната и вкъщи гостите и роднините ще ви изнервят допълнително – то тогава направете точно обратното – отидете в студио.

5. Кажете на фризьорката и гримьорката да дойдат една идея по-рано.

Ако фризьорката ви каже, че избраната от вас прическа ще отнеме 1 час време, вие имайте наум и го смятайте още поне половин час отгоре. Същото и за грима. Добър съвет е като уточнявате часовете, в които искате да започнете с грима и прическата да говорите съответно с гримьорката и фризьорката да дойдат 10-15 минути по-рано. Защото редовно случва ние като сватбен фотограф и сватбен видеооператор да пристигнем първи, докато още няма какво да се снима. А и повярвайте ми не искате да присъствате на ситуация, където фризьорката се е успала или е пропуснала да хване автобуса, благодарение на което следва едно неспирно надбягване със времето в продължение на целия сватбен ден.


Ние, Студио Танчеви, се занимаваме със сватбена фотография и видеозаснемане на сватби като предоставяме услугата сватбен фотограф и сватбено видеозаснемане на всички бъдещи младоженци, които търся фото и видео за тяхната сватба. Също така бихме поели ангажимент за сватбена фотография и видеозаснемане на сватба в Пловдив, София, Пазарджик, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Карлово, Пещера, Ловеч, Смолян, Велинград, Девин, Панагюрище, Кърджали, Казанлък, Варна и Сливен. Ако ви предстои сватба София, Пазарджик, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Плевен, Варна, Велико Търново, Карлово, Смолян, Пещера, Ловеч, Девин, Панагюрище, Велинград, Кърджали, Казанлък, и Сливен както разбира се и в Пловдив, не се колебайте да се свържете с нас!


 

Comments are closed.