logo

ПОДГОТОВКАТА – 5 полезни съвета от екипа на Студио Танчеви /Сватбен фотограф и сватбен видеооператор/

Като опитни сватбен фотограф и сватбен видеооператор, ние имаме наблюдение върху много моменти и детайли от организирането на сватбения ден, които младоженците неволно пропускат или не преценят добре неприятните ситуации, които биха се случили. Затова сме решили да започнем една кратка поредица със статии, в които даваме съвети относно различните части от сватбения ден, базирани върху реални сватби, които сме снимали през годините.

Първата статия посвещаваме на ПОДГОТОВКАТА. Времето, в което младоженците се приготвят и настройват за това, което ги очаква през следващите часове. Точно това време може да е както релаксиращо и вдъхновяващо за младоженците, така и много напрегнато, което неминуемо често се отразява в държанието на младоженците след това.

Съвети относно подготовката на младоженците:

1. Помислете за мястото, където ще се случва Вашата сватбена подготовка.

– ДЕТСКАТА СТАЯ. Знам, че някои булки има сантимент към детската си стая, в която са отраснали и държат точно там да се проведе подготовката и съответно оттам да я вземе младоженеца, както са правили поколения назад. Други булки се чувстват буквално притиснати от желанието на техните родители всичко да се случва в бащиния дом, независимо, че домът им е заринат догоре с непотребни вещи, които стоят меко казано грозно на снимките. Ако сте в тази ситуация – просто се опитайте да разчистите всичко, включително това, което се намира над гардеробите

– ОБЩ АПАРТАМЕНТ. Други младоженци избират да се подготвят на мястото, на което живеят заедно. Няма лошо, стига мястото да е достатъчно широко, приветливо и да липсват непотребните вещи от дома на родителите им. При този вариант има два начина да се процедира. Единия е двамата младоженци да се подготвят едновременно в две различни стаи, но това е валидно само в случаите, когато мястото е достатъчно широко. Втория е единия, най-често това е булката, да се приготвя там, а младоженеца да излезе за няколко часа и да отиде например в дома на родителите си, за да се подготви там и след това при “взимането” се връща отново при булката.

– ХОТЕЛСКА СТАЯ. Последното от 3-те най-популярни места за подготовка на булката, това е хотелска стая, като тя най-често се намира на същото място, където по-късно вечерта ще се състои партито в ресторанта. Разбира се, ако ресторанта не разполага с хотел, то може да се наеме стая в който желаете хотел. Това е доста добър избор и се нарежда на номер едно спрямо фотографските ни усещания и опит. Хотелските стаи обикновено са достатъчно просторни и добре осветени. Липсват всякакви излишни неща в интериора, които иначе биха загрозили снимките.

Актуалнa информация може да видите на СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ и имайте в предвид, че поемаме ангажименти из цялата страна и в чужбина.

2. Кой да бъде с вас по време на сватбената подготовка?

Ами освен вас и персонала, който ви обслужва ( гримьор, фризьор, сватбен фотограф, сватбен видеооператор ), може спокойно да поканите и своите родители. Но само толкова. Дори някои булки предпочитат да бъдат без родителите си в този отрязък от време не само за да дадат възможност на своите родители да се подготвят, но и знаейки, че много майки се паникьосват в такива моменти, просто предпочитат да си го спестят.

Преценете така времето, че едва когато сте готови с грима и прическата и непосредствено пред обличането на сватбената рокля, да поканите своите шаферки и най-близки приятелки. Така нито вие ще се изнервяте излишно, нито приятелките ви ще влизат постоянно в кадър на сватбения фотограф или сватбения видеооператор ( или накратко фото и видео екипа ).

Повече информация относно сватбеното видеозаснемане и примерни сватбени трейлъри може да видите СВАТБЕНО ВИДЕОЗАСНЕМАНЕ НА СВАТБА.

3. Помислете за детайлите, които трябва да се заснемат.

Тук става въпрос за роклята, халките, чашите, бутониерите, букета и всички останали толкова прекрасни детайли, които са ви отнели толкова много време да ги подбирате, но за съжаление често се случва да не са налични в началото на сватбения ден ( по време на подготовката ), а след това по-късно през деня сватбения фотограф трудно успява да ги заснеме по красив начин. Разбираме, че искате да си помогнете като закарате възможно най-много от тези предмети в ритуалната зала или в ресторанта, но по този начин рискувате да останете без хубави снимки. Просто го имайте предвид и преценете кое е по-важното за вас в крайна сметка.

 

 


Разгледайте галерията ни със снимки от подготовката на различни сватби ТУК.

Станете наши приятели и в FACEBOOK и Instagram.


4. Нека фризьорката и гримьорката да дойдат на място при вас.

По този начин спестявате време, а и в повечето случаи домашната обстановка е много по-успокояваща напрежението в сравнение с тази на фризьорското студио. Все пак, ако мислите, че при вас ситуацията ще е точно обратната и вкъщи гостите и роднините ще ви изнервят допълнително – то тогава направете точно обратното – отидете в студио.

5. Кажете на фризьорката и гримьорката да дойдат една идея по-рано.

Ако фризьорката ви каже, че избраната от вас прическа ще отнеме 1 час време, вие имайте наум и го смятайте още поне половин час отгоре. Същото и за грима. Добър съвет е като уточнявате часовете, в които искате да започнете с грима и прическата да говорите съответно с гримьорката и фризьорката да дойдат 10-15 минути по-рано. Защото редовно случва ние като сватбен фотограф и сватбен видеооператор да пристигнем първи, докато още няма какво да се снима. А и повярвайте ми не искате да присъствате на ситуация, където фризьорката се е успала или е пропуснала да хване автобуса, благодарение на което следва едно неспирно надбягване със времето в продължение на целия сватбен ден.


Ние, Студио Танчеви, се занимаваме със сватбена фотография и видеозаснемане на сватби като предоставяме услугата сватбен фотограф и сватбено видеозаснемане на всички бъдещи младоженци, които търся фото и видео за тяхната сватба. Също така бихме поели ангажимент за сватбена фотография и видеозаснемане на сватба в Пловдив, София, Пазарджик, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Плевен, Велико Търново, Карлово, Пещера, Ловеч, Смолян, Велинград, Девин, Панагюрище, Кърджали, Казанлък, Варна и Сливен. Ако ви предстои сватба София, Пазарджик, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Плевен, Варна, Велико Търново, Карлово, Смолян, Пещера, Ловеч, Девин, Панагюрище, Велинград, Кърджали, Казанлък, и Сливен както разбира се и в Пловдив, не се колебайте да се свържете с нас!


 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.