logo

Сватбения фотограф – очаквания и задължения: част първа

Скъпи бъдещи младоженци, в днешната тема сме решили да засегнем една не много обсъждана тема, а именно очакванията, които имат младоженците към наетия от тях сватбен фотограф и какви всъщност са неговите задължения.

1. Уникалност на сватбата. двойка младоженци е уникална и различна и затова тук ще посочим първото и може би едно от най-важните задължения на сватбения фотограф – да разбере, че пред него седят двама уникални същества и да иска да участва в тяхната сватба и да я запечата по уникален път. Много сватбени фотографи снимат на конвейер, сватбена фотосесия на едно и също място, еднакви пози, еднакъв стил на обработка и общо взето, ако човек се разтърси из техните портфолиа, ще забележи учудващо голяма прилика между отделните сватби и единственото нещо, което се различава са лицата по снимките. На всички бъдещи младоженци препоръчваме ако се съмняват, че избрания от тях сватбен фотограф не взима техния ден като нещо специално, съдейки по начина си на държание и маниери, може би трябва да се замислят дали да не го сменят.

10609164525_dfd86468c4_b01 10-59-412. Заплащането. Въпроса за цената на сватбения фотограф винаги е често коментирана и от двете страни, но рядко клиентите се опитват наистина да разберат позицията на сватбените фотографи. Цената обикновено варира между 200 и 2000 лв. и зависи както от професионалния опит на сватбения фотограф, неговата техника, така и от града, където ще се проведе самата сватба. Естествено е цената за сватбен фотограф в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол бъде бъде по-висока от цената за например сватбен фотограф в Кърджали, Смолян, Сливен, Хасково, Шумен, Пазарджик, Благоевград, Враца и др. Едно от важните неща при избора на сватбен фотограф, е младоженците ясно и точно да споделят своите очаквания с него, а от своя страна сватбения фотограф е нужно да изготви оферта за конкретните младоженци спрямо техните изисквания и нужди. Някои сватбени фотографи предлагат предварително подготвени сватбени пакети за улеснение на младоженците. Ние също предлагаме сватбени пакети, които може да разгледате в СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ и са валидни за цялата страна, включително за сватбен фотограф в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Сливен, Смолян, Враца, Шумен, Плевен, Ловеч и др., но също така изготвяме и индивидуални предложения. Ние сме решили за себе си да бъдем сватбен фотограф на изключителна добра цена, но никога за сметка на качеството.

3. Снимките. Голям проблем, който може да възникне при липсата на добра комуникация между младоженци и сватбения фотограф е противоречие относно въпроса какво да се снима или какво – не. Някои фотографи отказват да снимат поздравленията след ритуалната зала и в ресторанта. Други имат изискване за определено време специално за сватбена фотосесия. Всеки фотограф си има някакви собствени разбирания за това какво е необходимо да се снима и какво – не. Затова, скъпи младоженци, препоръчваме ви да намерите тази информация лично от избрания от вас сватбен фотограф, за да няма неприятни изненади като си вземете снимките след това.

4. Фотокнига или фоталбум. Много често младоженците осъзнават, че диска със снимки от сватбата не им е достатъчен и решават да си изкарат снимки на хартиен носител под една от формите – снимки, наредени в сватбен фотоалбум или уникално изготвена фотокнига. Първия вариант е значително по-малко бюджетен, а и дава възможността да местите снимките на която си искате страница от албума. Другия вариант е по-скъп, по-луксозен и наистина прекрасен спомен от Вашия сватбен ден. Много сватбени фотографи включват фотоалбум или фотокнига в своите пакетни цени, други – не, но е добре при срещата си с фотографа да го попитате относно този въпрос. При нас изготвянето на фотокнига или фотоалбум е допълнителна опция.

Това е малка част от това, което искахме да споделим с вас относно засегнатата тема за очакванията на младоженците към сватбения фотограф и какви всъщност са неговите задължения. Реално тук разгледахме очакванията на младоженците. Очаквайте скоро втората част от темата, която ще бъде за това какво са длъжни сватбените фотографи да направят за сумата, която им се заплаща.

Ако сте разгледали сайта, харесали са Ви снимките и искате среща с нас, моля потърсете ни на посочените КОНТАКТИ. Потърсете ни ако си търсите сватбен фотограф в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Враца, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Сливен, Смолян, Плевен, Ловеч

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *