logo

Сватбения фотограф и видеооператор – очаквания и задължения: част първа

Скъпи бъдещи младоженци, в днешната тема сме решили да засегнем една не много обсъждана тема, а именно очакванията, които имат младоженците към наетия от тях сватбен фотограф и сватбен видеооператор и какви всъщност са неговите задължения.

1. Уникалност на сватбата. Всяка двойка младоженци е уникална и различна и затова тук ще посочим първото и може би едно от най-важните задължения на сватбения фотограф/видеооператор – да разбере, че пред него седят двама уникални същества и да иска да участва в тяхната сватба и да я запечата по уникален път. Много сватбени фотографи/видеооператори снимат на конвейер, сватбена фотосесия на едно и също място, еднакви пози, еднакъв стил на обработка и общо взето, ако човек се разтърси из техните портфолиа, ще забележи учудващо голяма прилика между отделните сватби и единственото нещо, което се различава са лицата по снимките. На всички бъдещи младоженци препоръчваме ако се съмняват, че избрания от тях сватбен фотограф / сватбен видеооператор не взима техния ден като нещо специално, съдейки по начина си на държание и маниери, може би трябва да се замислят дали да не го сменят.

Галерия със снимки от сватбени фотосесии ВИЖТЕ ТУК.

Галерия със сватбени трейлъри ВИЖТЕ ТУК.

adА4111

2. Заплащането. Въпроса за цената на сватбената фотография и видеозаснемане на сватба винаги е често коментирана и от двете страни, но рядко клиентите се опитват наистина да разберат позицията на сватбените фотографи/видеооператори. Цената обикновено варира между 200 и 2000 лв. и зависи както от професионалния опит на сватбения фотограф, неговата техника, така и от града, където ще се проведе самата сватба. Естествено е цената за сватбен фотограф и сватбен видеооператор в София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора, Ямбол бъде бъде по-висока от цената за например сватбен фотограф/видеооператор в Кърджали, Смолян, Сливен, Хасково, Шумен, Пазарджик, Благоевград, Враца и др. Едно от важните неща при избора на подходящ екип, е младоженците ясно и точно да споделят своите очаквания с него, а от своя страна сватбения фотограф и видеооператорът е нужно да изготвят оферта за конкретните младоженци спрямо техните изисквания и нужди. Някои сватбени фотографи/видеооператори предлагат предварително подготвени сватбени пакети за улеснение на младоженците. Повече информация може да откриете в СВАТБЕНА ФОТОГРАФИЯ и СВАТБЕНО КИНО – Видеозаснемане на сватба като поемаме ангажименти в асболютно всички крайща на страната – в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Сливен, Смолян, Враца, Шумен, Плевен, Ловеч и др., но също така изготвяме и индивидуални предложения. Ние сме решили за себе си да бъдем сватбен фотограф/видеооператор на изключителна добра цена, но никога за сметка на качеството.

3. Снимките и сватбения филм/трейлър. Голям проблем, който може да възникне при липсата на добра комуникация между младоженци и сватбения фотограф/кинематограф е противоречие относно въпроса какво да се снима или какво – не. Някои фотографи/видеооператори отказват да снимат поздравленията след ритуалната зала и в ресторанта. Други имат изискване за определено време специално за сватбена фотосесия. Всеки фотограф и видеооператор си има някакви собствени разбирания за това какво е необходимо да се снима и какво – не. Затова, скъпи младоженци, препоръчваме ви да намерите тази информация лично от избрания от вас екип, за да няма неприятни изненади като си вземете снимките и филма след това.

4. Фотокнига или фоталбум. Много често младоженците осъзнават, че диска със снимки от сватбата не им е достатъчен и решават да си изкарат снимки на хартиен носител под една от формите – снимки, наредени в сватбен фотоалбум или уникално изготвена фотокнига. Първия вариант е значително по-малко бюджетен, а и дава възможността да местите снимките на която си искате страница от албума. Другия вариант е по-скъп, по-луксозен и наистина прекрасен спомен от Вашия сватбен ден. Много сватбени фотографи включват фотоалбум или фотокнига в своите пакетни цени, други – не, но е добре при срещата си с фотографа да го попитате относно този въпрос. При нас изготвянето на фотокнига или фотоалбум е допълнителна опцияповече за нашите фотокниги прочетете ТУК.

Това е малка част от това, което искахме да споделим с вас относно засегнатата тема за очакванията на младоженците към сватбения фотограф или сватбения видеооператор и какви всъщност са техните задължения. Реално тук разгледахме очакванията на младоженците. Очаквайте скоро втората част от темата, която ще бъде за това какво са длъжни сватбените фотографи и видеооператори да направят за сумата, която им се заплаща.

Ако сте разгледали сайта, харесали са Ви снимките и сватбените трейлъри и искате среща с нас, моля потърсете ни на посочените КОНТАКТИ. Потърсете ни, ако си търсите сватбена фотография и видеозаснемане на сватба в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Девин, Карлово, Велико Търново, Стара Загора, Ямбол, Шумен, Враца, Кърджали, Хасково, Пазарджик, Благоевград, Сливен, Смолян, Плевен, Ловеч.

Станете наши приятели и в FACEBOOK.

Comments are closed.